Δεν είναι λίγες οι φορές που βρίσκεσαι σε κάποιο γήπεδο για να παρακολουθήσεις αγώνα παιδικού ποδοσφαίρου και στον αέρα αιωρούνται εκατοντάδες ντεσιμπέλ από τις κραυγές του Παιδαγωγού - Εκπαιδευτικού - Προπονητή.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που ξεχνούν,στην αγωνία τους να κερδίσει η ομάδα, ότι απέναντί τους δεν έχουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές αλλά μόνο παιδιά και μάλιστα παιδιά σε πολύ εύθραυστη και μερικές φορές δύσκολη φάση της ζωής τους.

Είναι πάρα πολλοί αυτοί που νομίζουν ότι η νίκη έρχεται μέσα στον αγώνα. Εξαρτάται βέβαια από τι νομίζει και ορίζει ο καθένας σαν κέρδος που τις περισσότερες των περιπτώσεων δεν είναι τίποτα άλλο από το ανέβασμα το προσωπικών - ποδοσφαιρικών μετοχών του.

Πρέπει όλοι όσοι ασχολούμαστε με παιδιά να καταλάβουμε ποιόν έχουμε απέναντί μας , τι ζητάει και φυσικά εμείς τι μπορούμε να προσφέρουμε. Και όταν λέμε όλοι, να συμπεριλάβουμε φυσικά τους γονείς - προπονητές , στους οποίους ανήκει ένα μεγάλο μερίδιο τις διαπαιδαγώγησης τους, ρόλος ο οποίος πρέπει να σταματάει έξω από τις γραμμές του γηπέδου.

Η νίκη λοιπόν είναι για τον καθένα μας όρος με διαφορετική έννοια και παίρνει λήψεις από πολλές γωνίες. Ας οδηγήσουμε τα παιδιά σε σωστά μονοπάτια βάζοντας όρια και δίνοντας συμβουλές, έχοντας πάντα την επίγνωση των όσων λέμε και ας τ΄αφήσουμε να βρούνε τι είναι νίκη και πώς έχει αξία να την γεύεσαι, γιατί η γεύση της είναι γλυκιά όταν έρχεται σωστά.

Κοινοποιήστε:
Go to top

Υλοποίηση: | info@ekds.gr